A Vortex Aquatic Structures International székhelye Montrealban, Kanadában van. A cég 1995-ben alakult az első Splashpad® bevezetésével. A Vortex az egyedülálló, inspiráló dizájnt csúcstechnológiával ötvözte, így ért el világviszonylatban vezető pozíciót a vízi játék megoldások között.
A montreali székhelyen kívül a Vortexnek regionális értékesítési és műszaki irodái vannak Amerika több nagyvárosában, Franciaországban, Spanyolországban, Dániában, Németországban és Kínában. 

A 45 országban több mint 6500 telephellyel rendelkező Vortex feladata, hogy a vízi játék iparág vezetésével folytassa a még szórakoztatóbb, innovatívabb és biztonságosabb játszóeszközök fejlesztését minden korosztálynak, és különböző képességű gyermekek számára.

Termékeik között megtaláljuk a szórófejes ágyúkat, párásító kapukat, és vizet locsoló magas elemeket is. A kisebb eszközök egyesével hálózati nyomáson is működtethetőek, a több elemből álló vizes játszótéren saját gépészeti egységet kell kiépíteni a rendszer működtetéséhez. A gyártó ezen egységet az igényekhez igazodva megtervezi, és beépítésre készen leszállítja a megrendelő részére. Egy modern játszótéren ma már szükséges a vizes élményelem telepítése, mert jótékonyan hat a terület mikroklímájára.